Zmrzlina s polevou z espressa
70 min.
Ingredience
- 150gramůCukr krupice
- 1kusVanilkový lusk
- 6kusůVejce slepičí
- 500mililitrůMléko polotučné
- 250gramůSmetana čerstvá ke šlehání
- 450mililitrůKáva Espresso
- 1kusMáta
Počet porcí:
5Postup přípravy
- 1Podélně rozřízneme vanilkový lusk a vyškrábneme s něj drobná semena. V žáruvzdorné míse smícháme cukr a žloutky, vložíme do vodní lázně a mícháme do zhoustnutí.
- 2Přivedeme k varu mléko, smetanu a vanilku. Za stálého míchání nalijeme k našlehaným žloutkům s cukrem a ve vodní lázni vaříme tak dlouho, dokud směs nezhoustne natolik, že zůstává na vařečce. Poté necháme vychladnout.
- 3Do strojku na zmrzlinu vložíme zmrzlinovou hmotu a postupujeme podle návodu výrobce. Hotové zakryjeme potravinářskou folií a vložíme až na 3 měsíce do mrazničky.
- 4Před podáváním necháme zmrzlinu asi 20 minut změknout v lednici, poté přelijeme horkým espressem, posypeme kávovými zrny v čokoládě a ozdobíme snítkou máty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.