Zmrzlina s vanilkou

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
292 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
13 g
Sacharidy
37 g
Cukr
30 g
Vápník
116 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kousek celé vanilky a vanilkovou tresť nalijeme do vroucí smetany, minutu povaříme a necháme vychladnout. Mezitím si připravíme hmotu na výrobu zmrzliny.
  • 2
    V kovové míse rozetřeme žloutky s cukrem, jakmile se hmota začne táhnout, přilijeme horké mléko. Velmi pozvolna hmotu zahříváme, až začne tuhnout, tak ji okamžitě sundáme z plotýnky. Hmota se nesmí vařit. Ze smetany vyjmeme celou vanilku a ochucenou smetanu vmícháme do hmoty na zmrzlinu.
  • 3
    Hmotu nalijeme do formiček a necháme vychladnout, potom zmrazíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.