Zmrzlina s vanilkou
25 min.
Ingredience
- 100mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 10mililitrůTresť vanilková
- 300gramůCukr moučkový
- 10kusůVaječný žloutek slepičí
- 20gramůVanilkový lusk
- 1000mililitrůMléko plnotučné
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
292 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
13 g
Sacharidy
37 g
Cukr
30 g
Vápník
116 g
Postup přípravy
- 1Kousek celé vanilky a vanilkovou tresť nalijeme do vroucí smetany, minutu povaříme a necháme vychladnout. Mezitím si připravíme hmotu na výrobu zmrzliny.
- 2V kovové míse rozetřeme žloutky s cukrem, jakmile se hmota začne táhnout, přilijeme horké mléko. Velmi pozvolna hmotu zahříváme, až začne tuhnout, tak ji okamžitě sundáme z plotýnky. Hmota se nesmí vařit. Ze smetany vyjmeme celou vanilku a ochucenou smetanu vmícháme do hmoty na zmrzlinu.
- 3Hmotu nalijeme do formiček a necháme vychladnout, potom zmrazíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.