Zmrzlina se šalvějí, malinami a pečivem z křehkého těsta
50 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 150gramůCukr krupice
- 500mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžičkaŠalvěj čerstvá
- 300gramůMaliny
- 100gramůCukr moučkový
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
438 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
27 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
3 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Vejce důkladně rozšleháme, přidáme krupicový cukr a 2 minuty šleháme. Za stálého míchání přilijeme smetanu. Poté přimícháme 1/2 lžičky nadrobno nakrájených šalvějových lístků. Vzniklou zmrzlinu dáme do plastové mísy a na 2 hodiny do mrazáku. Poté ji vyndáme, rozšleháme a vrátíme zpět do mrazáku. Toto opakujeme třikrát.
- 2Mezitím si do mísy dáme maliny, 1 lžíci moučkového cukru a rozmačkáme je vidličkou. Opatrně je vmícháme do zmrzliny a dáme zpět do mrazáku.
- 3Troubu si předehřejeme na 160 stupňů. Do mixéru dáme mouku, máslo, zbylý moučkový cukr a mixujeme do té doby, než se směs začne drolit. Poté přimícháme nakrájené šalvějové lístky. Směs natlačíme do pekáčku o rozměrech 20 x 15 cm. Pečeme 20 minut. Nakonec upečené těsto rozkrájíme a podáváme se zmrzlinou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.