Zmrzlina z dvojí čokolády

37 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
850 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
58 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
2 g
Cukr
62 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vanilkový lusk rozkrojíme, semínka vydlabeme a vše spolu s mlékem prohřejeme v kastrůlku k bodu varu. Přidáme tmavou, nalámanou čokoládu a necháme ji rozpustit. Zahřejeme téměř k varu, odstavíme z plotny a necháme asi 20 minut stát.
  • 2
    V míse utřeme žloutky s cukrem, vmícháme čokoládové mléko a přecedíme do kastrůlku. Zvolna za stálého míchání povaříme těsně pod bodem varu do zhoustnutí. Vlijeme do mísy a necháme vychladnout.
  • 3
    Potom vešleháme smetanu, vlijeme do nádoby a mrazíme 3-4 hodiny.
  • 4
    Směs promícháme a vmícháme do ní kousky bílé čokolády. Zmrzlinu necháme v mrazáku až do podávání.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.