Zmrzlina z dvojí čokolády
37 min.
Ingredience
- 125gramůČokoláda hořká
- 1kusVanilkový lusk
- 300mililitrůMléko plnotučné
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 85gramůCukr krupice
- 175gramůČokoláda bílá
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
850 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
58 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
2 g
Cukr
62 g
Postup přípravy
- 1Vanilkový lusk rozkrojíme, semínka vydlabeme a vše spolu s mlékem prohřejeme v kastrůlku k bodu varu. Přidáme tmavou, nalámanou čokoládu a necháme ji rozpustit. Zahřejeme téměř k varu, odstavíme z plotny a necháme asi 20 minut stát.
- 2V míse utřeme žloutky s cukrem, vmícháme čokoládové mléko a přecedíme do kastrůlku. Zvolna za stálého míchání povaříme těsně pod bodem varu do zhoustnutí. Vlijeme do mísy a necháme vychladnout.
- 3Potom vešleháme smetanu, vlijeme do nádoby a mrazíme 3-4 hodiny.
- 4Směs promícháme a vmícháme do ní kousky bílé čokolády. Zmrzlinu necháme v mrazáku až do podávání.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.