Zmrzlina z olivového oleje

35 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
275 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
18 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
1 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce nalijeme 5 dl mléka a pomalu ho zahříváme. Do mísy dáme 6 čerstvých žloutků, cukr a mouku. Vše utřeme do pěny, kterou pomocí stěrky dáme do vlažného mléka a za stálého míchání přivedeme k varu. Stále mícháme, až směs začne houstnout. Když má konzistenci pudinku, hrnec odstavíme z plotny a krém necháme vychladnout.
  • 2
    Do téměř studeného krému budeme postupně zašlehávat olivový olej elektrickým šlehačem. Vyšlehaný krém dáme do mísy, kterou zakryjeme a vložíme na 6 - 8 hodin do mrazničky. Během té doby několikrát krém promícháme, aby nezkrystalizoval.
  • 3
    Mezitím si na suché pánvi opražíme dozlatova posekané loupané mandle a vlašské ořechy.
  • 4
    Zmrzlinu ve tvaru kopečků dáme do misek, posypeme mandlemi a ořechy, pokapeme javorovým sirupem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.