Zmrzlina z olivového oleje
35 min.
Ingredience
- 5decilitrůMléko plnotučné
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 200gramůCukr krupice
- 35gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 80mililitrůOlej olivový extra panenský
- 4lžíceMandle
- 2lžíceOřechy vlašské
- 4lžíceSirup javorový
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
275 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
18 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
1 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme 5 dl mléka a pomalu ho zahříváme. Do mísy dáme 6 čerstvých žloutků, cukr a mouku. Vše utřeme do pěny, kterou pomocí stěrky dáme do vlažného mléka a za stálého míchání přivedeme k varu. Stále mícháme, až směs začne houstnout. Když má konzistenci pudinku, hrnec odstavíme z plotny a krém necháme vychladnout.
- 2Do téměř studeného krému budeme postupně zašlehávat olivový olej elektrickým šlehačem. Vyšlehaný krém dáme do mísy, kterou zakryjeme a vložíme na 6 - 8 hodin do mrazničky. Během té doby několikrát krém promícháme, aby nezkrystalizoval.
- 3Mezitím si na suché pánvi opražíme dozlatova posekané loupané mandle a vlašské ořechy.
- 4Zmrzlinu ve tvaru kopečků dáme do misek, posypeme mandlemi a ořechy, pokapeme javorovým sirupem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.