Zmrzlinový dort Dacquoise
40 min.
Ingredience
- 30gramůCukr moučkový
- 5kusůVaječný bílek slepičí
- 300gramůCukr krupice
- 25gramůKakao - prášek
- 1litrZmrzlina vanilková
- 2lžíceLikér Kahlua
- 60gramůMandle
- 450mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
535 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
30 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
2 g
Cukr
54 g
Postup přípravy
- 1Dva plechy pokryjeme papírem na pečení. Na jeden nakreslíme podle talíře dva kruhy o průměru 20 cm, na další plech jeden.
- 2Z bílků vyšleháme tuhý sníh, postupně do něj zašleháváme cukr, až je sníh lesklý a tuhý. Do sněhu opatrně vešleháme kakao, až se zcela rozpustí.
- 31/3 bílkového sněhu rozprostřeme na celou plochu obou kruhů na plechu. Pečeme v předehřáté troubě na 140°C asi 75 minut. Placky necháme vychladnout na plechu. Potom je odlepíme z papíru a necháme zcela vychladnout, následně vložíme na 30 minut do mrazáku.
- 4Polovinu kávové zmrzliny dáme na 30 minut do lednice, aby změkla. Na mrazuvzdornou mísu položíme sněhovou placku, pokryjeme ji změklou kávovou zmrzlinou a dáme na 30 minut do mrazáku. Vyjmeme, přiklopíme druhou plackou, pokryjeme zbytkem zmrzliny a navrch položíme poslední placku. Uložíme na 4 hodiny do mrazáku.
- 5V míse ušleháme smetanu na tuhou šlehačku, přidáme moučkový cukr a kávový likér. Zmrazený dezert potřeme šlehačkou a posypeme praženými plátky mandlí. Znovu dáme do mrazáku a vyjmeme až před servírováním.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.