Znojemská

155 min.

Ingredience

      • 900gramůHovězí maso přední
      • 100gramůVysočina
      • 2kusyCibule
      • 100gramůOkurky
      • 2lžíceOlej rostlinný
      • 3lžíceMouka pšeničná hladká
      • 1špetkaKmín drcený
      • 2lžíceCukr krupice
      • 1lžíceSůl
      • 1špetkaPodravka
      • 1špetkaPepř černý mletý
      • 2lžíceHořčice plnotučná
      • 2lžíceKečup
      • 500mililitrůVoda pitná
    Počet porcí:
    4

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    442 kcal
    Bílkoviny
    48 g
    Tuky
    20 g
    Sacharidy
    15 g
    Vláknina
    875 mg
    Cukr
    9 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Na oleji osmažíme dozlatova cibuli, přidáme pokrájené maso a orestujeme.
    • 2
      Přidáme pokrájenou vysočinu, na kostky nakrájené kyselé okurky a přisypeme sůl, pepř, kmín a lehce orestujeme.
    • 3
      Přidáme kečup, hořčici a podlíváním dusíme asi 2 hodiny.
    • 4
      Když je maso měkké, omáčku dolijeme horkou vodou a zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě. Povaříme asi 20 minut.
    • 5
      Úplně nakonec přidáme 2 velké lžíce nálevu z okurek, podravku, lžíci cukru, zamícháme a podáváme.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.