Znojemská omáčka
50 min.
Ingredience
- 1lžíceHořčice plnotučná
- 500gramůVepřová plec
- 150gramůOkurky nakládané
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaKmín celý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceJíška instantní
- 500mililitrůVoda pitná
- 0,5kostkaMasox
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
374 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
30 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na oleji v tlakovém hrnci orestujeme jemně nasekanou cibuli. Přisypeme kmín, přidáme na kostky nakrájené maso a znovu orestujeme. Podle chuti osolíme, opepříme, okořeníme mletou paprikou a podlijeme vodou. Vmícháme masox a prolisovaný česnek. Hrnec uzavřeme a omáčku vaříme 20-25 minut, až je maso měkké.
- 2Do hotové omáčky přidáme nakrájené nebo nahrubo nastrouhané okurky a ještě chvíli povaříme. Nakonec vmícháme jíšku na zahuštění omáčky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 29. 12. 2016
Znojemská omáčka
Pokud nevadí, dovolila jsem si přidat foto😉. Tahle znojemská je z vepřové plece, ale taky skvělá :-)