Znojemské vepřové kotlety
70 min.
Ingredience
- 4kusyVepřové kotlety
- 1špetkaSůl
- 1špetkaKmín celý
- 50gramůTuk
- 1šálekVývar z hovězích kostí
- 4kusyOkurky nakládané
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5kusCibule
- 0,5litrSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
525 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
39 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omyté kotlety na okrajích nařízneme, lehce naklepeme, osolíme a posypeme kmínem. Jednu stranu pomoučíme, rychle opečeme, obrátíme a kotlety dopečeme.
- 2Na zbylém tuku osmahneme jemně nakrájenou cibuli, zaprášíme trochou mouky a zalijeme vývarem (nebo vodou). Necháme přejít varem, přidáme nadrobno nakrájené okurky, vložíme opečené kotlety a zalijeme rozšlehanou kyselou smetanou. Zvolna dusíme pod pokličkou asi 45 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.