Žralok grilovaný se zeleninou a pomerančovou vinaigrette
80 min.
Ingredience
- 1kilogramŽralok
- 2kusyPaprika červená
- 3kusyCuketa
- 1kusČekanka
- 1kilogramBrambory
- Omáčka
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžíceOmáčka sójová
- 1lžičkaZázvor celý
- 1lžičkaPomerančová kůra
- 250mililitrůPomerančová šťáva
- 1lžíceOcet vinný
- 1špetkaPepř cayenský
- 1lžičkaHořčice v prášku
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
364 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
11 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Žraločí steaky nakrájíme na kostky o hraně cca 2,5 cm. Papriky propíchneme nožem a položíme na gril rozpálený na nejvyšší teplotu. Grilujeme cca 12 minut do zhnědnutí slupky. Poté necháme vychladnout v mikrotenovém sáčku a oloupeme.
- 2Na omáčku smícháme olej, sójovou omáčku, strouhaný zázvor, nastrouhanou citronovou kůru, šťávu z pomeranče, vinný ocet, pepř a sušenou hořčici.
- 3Na špízové jehly napícháme omyté a rozpůlené brambory a potřeme omáčkou. Vložíme na gril do střední úrovně a pečeme 25-30 minut. Mezitím občas otočíme. Přidáme na proužky nakrájenou cuketu a opékáme dalších 8-10 minut. Průběžně potíráme omáčkou.
- 4Na gril vložíme kousky masa, které rovněž potřeme omáčkou, a pečeme z každé strany cca 6 minut. Přidáme rozpůlenou čekanku, potřenou omáčkou, a grilujeme 4-5 minut.
- 5Zbytek omáčky vlijeme do pánve a za stálého míchání přivedeme k varu. Všechnu zeleninu i maso rozdělíme na vyhřáté talíře, přelijeme omáčkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.