Žralok grilovaný se zeleninou a pomerančovou vinaigrette

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
364 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
11 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žraločí steaky nakrájíme na kostky o hraně cca 2,5 cm. Papriky propíchneme nožem a položíme na gril rozpálený na nejvyšší teplotu. Grilujeme cca 12 minut do zhnědnutí slupky. Poté necháme vychladnout v mikrotenovém sáčku a oloupeme.
  • 2
    Na omáčku smícháme olej, sójovou omáčku, strouhaný zázvor, nastrouhanou citronovou kůru, šťávu z pomeranče, vinný ocet, pepř a sušenou hořčici.
  • 3
    Na špízové jehly napícháme omyté a rozpůlené brambory a potřeme omáčkou. Vložíme na gril do střední úrovně a pečeme 25-30 minut. Mezitím občas otočíme. Přidáme na proužky nakrájenou cuketu a opékáme dalších 8-10 minut. Průběžně potíráme omáčkou.
  • 4
    Na gril vložíme kousky masa, které rovněž potřeme omáčkou, a pečeme z každé strany cca 6 minut. Přidáme rozpůlenou čekanku, potřenou omáčkou, a grilujeme 4-5 minut.
  • 5
    Zbytek omáčky vlijeme do pánve a za stálého míchání přivedeme k varu. Všechnu zeleninu i maso rozdělíme na vyhřáté talíře, přelijeme omáčkou a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.