Žralok s omáčkou
40 min.
Ingredience
- 750gramůŽraločí steak
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř bílý
- 0,1litrSherry brandy
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 150gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
805 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
62 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
79 mg
Cukr
78 mg
Postup přípravy
- 1Vykostíme žraločí steaky a stáhneme kůži. Omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou. Máslo s olejem rozehřejeme ve woku. Osmahneme rybu z obou stran 6 minut, poté odložíme do tepla. Do hrnce nalijeme šlehačku a sherry, uvedeme do varu a vaříme, dokud omáčka nezhoustne a polovina tekutiny se nevypaří. Přidáváme po troškách máslo a vyšleháme. Omáčku osolíme a opepříme. Steaky dáme na talíře, přelijeme je omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.