Žralok s omáčkou

40 min.
Evropa

Ingredience

    • 750gramůŽraločí steak
    • 2lžíceCitronová šťáva
    • 1lžičkaSůl
    • 1lžičkaPepř bílý
    • 0,1litrSherry brandy
    • 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
    • 150gramůMáslo čerstvé
    • 1lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
805 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
62 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
79 mg
Cukr
78 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vykostíme žraločí steaky a stáhneme kůži. Omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou. Máslo s olejem rozehřejeme ve woku. Osmahneme rybu z obou stran 6 minut, poté odložíme do tepla. Do hrnce nalijeme šlehačku a sherry, uvedeme do varu a vaříme, dokud omáčka nezhoustne a polovina tekutiny se nevypaří. Přidáváme po troškách máslo a vyšleháme. Omáčku osolíme a opepříme. Steaky dáme na talíře, přelijeme je omáčkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.