Ztracená vejce s rajčatovou omáčkou

27 min.
Evropa

Ingredience

    • 1litrVoda pitná
    • 15mililitrůOcet vinný
    • 2špetkySůl
    • 200mililitrůOmáčka rajčatová
    • 100mililitrůHovězí vývar základní
    • 240gramůChléb pšeničný (bílý)
    • 4kusyVejce slepičí
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
258 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
8 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do kastrůlku nalijeme vodu, ocet, osolíme a přivedeme k varu. Jakmile začne vřít, stáhneme oheň na minimum, a lžící vodu mírně roztočíme dokola.
  • 2
    Vejce rozklepneme do skleničky a těsně nad hladinou najednou vlijeme doprostřed víru, který vznikl při točení vody. Bílek začne tuhnout a trochu létat po směru točení vody. Proto lžící mícháme kolem vejce a bílkem vpodstatě žloutek obalujeme. Takto vaříme 3 minuty, vejce vyjmeme z kastrůlku a vložíme do teplé vody, aby neoschlo. Tento postup opakujeme podle toho, kolik máme vajec. Každé vejce vaříme zvlášť.
  • 3
    Rajčatovou omáčku naředíme vývarem, přivedeme k varu a vaříme asi 10 minut, aby se část tekutiny odpařila a omáčka mírně zhoustla.
  • 4
    Vejce podáváme s opečeným bílým chlebem a poléváme rajčatovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 24. 10. 2015
Ztracená vejce s rajčatovou omáčkou
Zpestřete si odpolední svačinu receptem na ztracená vejce s rajčatovou omáčkou. Určitě si pochutnáte a budete recept vynášet do nebes. Nabídněte ho i vašim dětem. Jistě jim zachutná.