Ztracená vejce v aspiku
35 min.
Ingredience
- 250mililitrůVývar drůbeží
- 2lžíceSherry brandy
- 1lžičkaOcet Sherry
- 2kusyRajčata
- 50gramůEstragon
- 50gramůŘeřicha
- 2litryVoda pitná
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 4kusyVejce slepičí
- 4plátkyŽelatina
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
216 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
8 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce vlijeme jeden litr vody a přidáme ocet. Počkáme, dokud voda nezačne vřít. Pak ztlumíme plamen.
- 2Do misky si rozklepneme vejce. Do vody vložíme děrovanou naběračku a do ní necháme z misky opatrně sklouznout vejce. Ve vodě necháme vejce 4 minuty povařit, při tom s ním pracujeme velmi opatrně.
- 3Pak vejce vyndáme z vody.
- 4Do hrnku vlijeme 250 ml vody a do ní vložíme 4 plátky želatiny. Necháme je nabobtnat.
- 5Do menšího hrnku vlijeme polovinu drůbežího vývaru a zahřejeme ho. Vložíme do něj nabobtnalou želatinu a počkáme, než se rozpustí. Přidáme zbytek vývaru, vlijeme 2 lžíce sherry a lžičku sherry octa. Do čtyř nádobek vypláchnutých studenou vodou vlijeme polovinu želatiny a necháme v chladničce ztuhnout na rosol. Vroucí vodou spaříme 2 rajčata, oloupeme z nich slupky a přepůlíme. Odstraníme semínka a dužinu pokrájíme na kostičky. Přidáme ke každé nádobce s želatinou a dozdobíme lístky estragonu. Přidáme ztracená vejce, zalijeme zbytkem želatiny a necháme ztuhnout v chladničce. Vyklopíme a ozdobíme řeřichou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.