Zuccotto
25 min.
Ingredience
- 30gramůKakao - prášek
- 300gramůPiškotový korpus vaječný
- 36mililitrůLikér Maraschino (Maraska)
- 36mililitrůOuzo - Metaxa Brandy
- 150gramůČokoláda hořká
- 90gramůCukr moučkový
- 500mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 25gramůOřechy lískové
- 25gramůKandovaná citronová kůra
- 50gramůMandle
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
749 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
45 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
5 g
Cukr
46 g
Postup přípravy
- 1Hotový korpus z třeného těsta pokrájíme na pláty o šířce 1 cm a ty rozkrojíme ještě na trojúhelníky.
- 2Likéry smícháme a kousky korpusu jimi pokapeme.
- 3Kulatou mísu o objemu 1 500 ml vyložíme fólií, poklademe díly korpusu, které klademe těsně k sobě bez mezer.
- 4Ze smetany vyšleháme tuhou šlehačku, kterou smícháme s moučkovým cukrem, přisypeme třetinu strouhané čokolády, sekané mandle a oříšky, kandovanou kůru. Polovinu krému dáme na připravený korpus a dáme do chladničky.
- 5Zbytek čokolády necháme rozpustit ve vodní lázni, poté ji vmícháme do zbylého krému a přidáme opět ke korpusu. Vršek poklademe zbylým pokrájeným korpusem, zakryjeme fólií a necháme přes noc vychladit.
- 6Hotový dezert vyklopíme z mísy a jednotlivé výseče posypeme střídavě kakaem a moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.