Zuccotto

25 min.
Itálie

Ingredience

    • 30gramůKakao - prášek
    • 300gramůPiškotový korpus vaječný
    • 36mililitrůLikér Maraschino (Maraska)
    • 36mililitrůOuzo - Metaxa Brandy
    • 150gramůČokoláda hořká
    • 90gramůCukr moučkový
    • 500mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 25gramůOřechy lískové
    • 25gramůKandovaná citronová kůra
    • 50gramůMandle
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
749 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
45 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
5 g
Cukr
46 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hotový korpus z třeného těsta pokrájíme na pláty o šířce 1 cm a ty rozkrojíme ještě na trojúhelníky.
  • 2
    Likéry smícháme a kousky korpusu jimi pokapeme.
  • 3
    Kulatou mísu o objemu 1 500 ml vyložíme fólií, poklademe díly korpusu, které klademe těsně k sobě bez mezer.
  • 4
    Ze smetany vyšleháme tuhou šlehačku, kterou smícháme s moučkovým cukrem, přisypeme třetinu strouhané čokolády, sekané mandle a oříšky, kandovanou kůru. Polovinu krému dáme na připravený korpus a dáme do chladničky.
  • 5
    Zbytek čokolády necháme rozpustit ve vodní lázni, poté ji vmícháme do zbylého krému a přidáme opět ke korpusu. Vršek poklademe zbylým pokrájeným korpusem, zakryjeme fólií a necháme přes noc vychladit.
  • 6
    Hotový dezert vyklopíme z mísy a jednotlivé výseče posypeme střídavě kakaem a moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.