Zvěřinová polévka s masovými knedlíčky
90 min.
Ingredience
- 100gramůKančí játra
- 100gramůLedviny - průměr
- 100gramůVepřové srdce
- 100gramůVepřové plíce
- 1800mililitrůVoda pitná
- 10gramůSůl
- 100gramůJíška hotová světlá
- 60gramůPetržel kudrnka
- 250gramůZelenina kořenová
- 250gramůMouka pšeničná hrubá
- 1kusVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
252 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
5 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
28 mg
Postup přípravy
- 1Do hrnce s vroucí vodou vložíme očištěné a odblaněné vnitřnosti, osolíme, po půl hodině přidáme kořenovou zeleninu a dovaříme. Vnitřnosti vyndáme, umeleme, přimícháme mouku, žloutek a vypracujeme hladké těsto.
- 2Zeleninu z vývaru nakrájíme na malé kostičky, vývar zahustíme světlou jíškou.
- 3Z masového těsta vytvarujeme malé kuličky, které v polévce zavařujeme asi 5 minut.
- 4Polévku s knedlíčky rozlijeme do talířů a bohatě posypeme posekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.