Zvěřinová polévka s masovými knedlíčky

90 min.
Česká republika

Ingredience

    • 100gramůKančí játra
    • 100gramůLedviny - průměr
    • 100gramůVepřové srdce
    • 100gramůVepřové plíce
    • 1800mililitrůVoda pitná
    • 10gramůSůl
    • 100gramůJíška hotová světlá
    • 60gramůPetržel kudrnka
    • 250gramůZelenina kořenová
    • 250gramůMouka pšeničná hrubá
    • 1kusVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
252 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
5 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
28 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce s vroucí vodou vložíme očištěné a odblaněné vnitřnosti, osolíme, po půl hodině přidáme kořenovou zeleninu a dovaříme. Vnitřnosti vyndáme, umeleme, přimícháme mouku, žloutek a vypracujeme hladké těsto.
  • 2
    Zeleninu z vývaru nakrájíme na malé kostičky, vývar zahustíme světlou jíškou.
  • 3
    Z masového těsta vytvarujeme malé kuličky, které v polévce zavařujeme asi 5 minut.
  • 4
    Polévku s knedlíčky rozlijeme do talířů a bohatě posypeme posekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.