Zvěřinový hřbet na grilu
55 min.
Ingredience
- 800gramůSrnčí maso
- 100gramůSlanina vepřová
- 4stroužkyČesnek
- 3kusyVejce slepičí
- 100gramůPepř 4 barev
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
432 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
19 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
8 g
Cukr
385 mg
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme, prošpikujeme slaninou a česnekem. Vejce rozklepneme, žloutky dáme stranou a bílky se solí rozšleháme, ale ne na tuhý sníh. Koření čtyř barev vysypeme do mělké nádoby.
- 2Rozšlehanými bílky potřeme maso a celé je důkladně obalíme v připraveném koření.
- 3Grilovací rošt potřeme olejem, gril rozpálíme na vysokou teplotu, maso položíme do středu a z každé strany opékáme přibližně 40 minut.
- 4Maso otáčíme opatrně, aby na něm zůstalo co nejvíce koření.
- 5Upečené sundáme z grilu, necháme 10 minut odpočinout a nakrájíme na porce, které pokládáme na talíře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.