Vepřové maso - kuchařka
Vepřové maso je velmi oblíbené a může se připravovat na mnoho různých způsobů. Naše kuchařka z vepřového masa nabízí klasická jídla, jako je vepřová pečeně, vepřové na houbách nebo smažený řízek, ale i jídla méně známá, která jsou ale také velmi chutná – např. grilovaný kořeněný vepřový bok.
Ostatní
Tofu salát
Tofu nakrájíme, cibuli a pórek omyjeme, oloupeme a pokrájíme. Dáme do mísy. Přidáme nakrájenou šunku, vše osolíme, opepříme a zalijeme sójovou majolkou. Promícháme a necháme odležet v ledničce.Celý receptPolévka z kysaného zelí se smetanou
Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na části sádla, přidáme papriku, pokrájené zelí, kmín, sůl. Vše zalijeme lakem ze zelí a povaříme. Na zbytku sádla z mouky uděláme tmavou jíšku, přelijeme vodou a rozmícháme do hladka. Hotovou jíšku přilijeme k zelí a vaříme do té doby, až bude zelí měkké. Poté polévku zalijeme smetanou. Klobásu rozkrájenou na kolečka opečeme na pánvi nasucho. Polévku podáváme v hlubokých talířích nebo polévkových miskách a do každé porce vložíme pár koleček osmahnuté klobásy.Celý receptSvítek mozečkový
Mozeček očistíme a odblaníme. Podusíme jej na troše másla a poté nasekáme na drobno. Do mléka rozkvedláme žloutky, přidáme nasekanou petrželovou nať, mozeček, muškátový květ, strouhanou housku a osolíme. Na závěr vmícháme sníh ušlehaný z bílků. Takto připravený svitek pečeme v rozehřáté troubě na vymaštěné pánvi cca 15 min. Upečený svitek nakrájíme na kostky a používáme jako vložku do polévky.Celý receptSlovenská fazolačka
Nasekanou cibuli osmahneme na oleji. Přidáme nakrájenou uzeninu na kostičky, brambory a jednu lžíci papriky. Vše osmahneme, přilijeme trochu vody a pod pokličkou dusíme pět minut. Přidáme okapané fazole a vodu asi 1,5l. Vaříme 15 minut. Přidáme instantní jíšku, sůl, pepř a zakysanou smetanu a necháme přejít varem. Ozdobíme na talíři petrželkou.Celý receptHermelínové tousty s brusinkami
Tousty namažeme máslem, na každý dáme plátek šunky a tři plátky hermelínu. Dáme do trouby předehřáté na 180°C, pečeme asi 7 minut, aby se sýr začal roztékat. Hotové tousty ozdobíme lžící brusinek a ihned podáváme.Celý receptObalovaný starší chléb
Hladkou mouku, sůl a vejce smícháme a vytvoříme řidší těsto. Obalíme v těstíčku chléb a osmahneme na pánvi. Dle chutí namažeme hořčicí nebo kečupem, poklademe salámem a nakrájenými rajčaty.Celý recept
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.