Slovenská fazolačka
40 min.
Ingredience
- 1kusBobkový list
- 3lžíceJíška instantní
- 4kusyBrambory
- 1kusCibule
- 400gramůFazole červené sterilované
- 3lžíceOlej stolní
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 100gramůKlobása vepřová
- 150gramůZakysaná smetana
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1700mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
248 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
15 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Nasekanou cibuli osmahneme na oleji.
- 2Přidáme nakrájenou uzeninu na kostičky, brambory a jednu lžíci papriky.
- 3Vše osmahneme, přilijeme trochu vody a pod pokličkou dusíme pět minut.
- 4Přidáme okapané fazole a vodu asi 1,5l.
- 5Vaříme 15 minut.
- 6Přidáme instantní jíšku, sůl, pepř a zakysanou smetanu a necháme přejít varem.
- 7Ozdobíme na talíři petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.