Africké vepřové špízy
80 min.
Ingredience
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKmín mletý
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 0,5decilitrOcet Sherry
- 0,5kilogramVepřová kýta
- 5lžicOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
356 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
27 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
265 mg
Cukr
77 mg
Postup přípravy
- 1Česnek oloupeme, nakrájíme najemno a v misce důkladně utřeme s kmínem, paprikou a pepřem do pasty, kterou smícháme se 3 lžícemi oleje a octem.
- 2Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Obalíme je v připravené marinádě a přikryté necháme alespoň hodinu v chadničce.
- 3Marinované kousky masa napícháme na grilovací jehly, v pánvi rozehřejeme olej a špízy na něm smažíme na středním ohni ze všech stran přibližně 10 minut.
- 4Vhodnou přílohou je pečivo a zeleninové saláty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 31. 5. 2015
Velmi chutný recept. Na grillování mohu jen doporučit! 😎😉 Zkusili jsme masové jednohupky, i bez proložení slaninou a zeleninou byli moc dobré a šťavnaté.