Agnolotti s kuřecím masem
60 min.
Ingredience
- Náplň
- 250gramůKuřecí prsa
- 1kusVejce slepičí
- 90gramůŠunka dušená
- 20gramůMajoránka
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř bílý
- 20gramůPažitka
- Smetanová omáčka
- 70gramůCibulka jarní
- 30mililitrůVíno bílé
- 370mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 5gramůSůl
- 20gramůPažitka
- 30gramůMáslo čerstvé
- 250mililitrůVoda pitná
- 300gramůMouka pšeničná polohrubá voženílkova
- 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
36 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
874 mg
Postup přípravy
- 1Do mixéru dáme na kousky nakrájená kuřecí prsa a rozmixujeme. Přidáme vejce, sůl a bílý pepř a ještě krátce mixujeme. Směs přendáme do mísy. Potom umixujeme dohladka šunku a zamícháme ji spolu s nasekanými bylinkami do kuřecího masa.
- 2Z mouky, vajíčka a vody vypracujeme těsto. Z vyváleného těsta vykrojíme kolečka o průměru asi 5 cm. Lžičkou na ně dáme náplň a okraje potřeme studenou vodou. Přiklopíme dalším kolečkem a okraje pevně stiskneme.
- 3Nakrájené jarní cibulky smažíme na másle 2-3 minuty, přilijeme víno a smetanu, přisolíme a zvolna vaříme, až se část tekutiny odpaří.
- 4Těstoviny uvaříme ve slané vodě (2-3 minuty). Nesmíme je však převařit, protože maso by bylo příliš suché. Agnolotti přelijeme smetanovou omáčkou a servírujeme. Ozdobíme pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.