Aioli

15 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
48 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
4 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
45 mg
Cukr
102 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žloutky vyšleháme spolu s hořčicí a solí, až vznikne jednolitá směs.
  • 2
    Za stálého míchání pomaličku přiléváme olivový olej. Přidáme i vinný ocet a citronovou šťávu.
  • 3
    Nyní za velmi pomalého přilévání a stálého šlehání přiléváme i řepkový olej. Pokud se vám začne zdát, že směs není jednolitá, ještě zpomalte přilévání oleje.
  • 4
    Na konci ještě vmícháme nasekanou petrželku a podáváme jako dip.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.