Aioli
15 min.
Ingredience
- 1lžíceDijonská hořčice
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceKreolis Extra panenský olivový olej s bylinkami a kořením
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1lžičkaOcet vinný
- 90mililitrůřepkový olej
- 1lžícePetržel - nať
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
48 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
4 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
45 mg
Cukr
102 mg
Postup přípravy
- 1Žloutky vyšleháme spolu s hořčicí a solí, až vznikne jednolitá směs.
- 2Za stálého míchání pomaličku přiléváme olivový olej. Přidáme i vinný ocet a citronovou šťávu.
- 3Nyní za velmi pomalého přilévání a stálého šlehání přiléváme i řepkový olej. Pokud se vám začne zdát, že směs není jednolitá, ještě zpomalte přilévání oleje.
- 4Na konci ještě vmícháme nasekanou petrželku a podáváme jako dip.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.