Ajvar s křenem
75 min.
Ingredience
- 4kilogramyPaprika červená
- 1kilogramLilek
- 250gramůKřen
- 2lžíceSůl
- 4decilitryOlej slunečnicový
Počet porcí:
30Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
170 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
14 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Papriky s lilky omyjeme, osušíme a dáme je na plechu upéct do předehřáté trouby. Pečeme 30 minut při 180 °C.
- 2Mezitím si očistíme, omyjeme a nastrouháme křen, který odložíme do misky a zakryjeme.
- 3Upečená zelenina má hnědočernou slupku, kterou sloupneme, lilky
- 4a papriky zbavíme stopek a jadřinců. Pak zeleninu pomeleme na masovém strojku a vložíme ji do pánve na rozpálený olej.
- 5Směs opečeme a před koncem pečení přimícháme sůl podle chuti a křen.
- 6Promíchanou horkou směsí naplníme čisté suché sklenice, uzavřeme je celofánem a po vychladnutí uskladníme na chladném a suchém místě.
- 8
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.