Ajvar s křenem

75 min.
Evropa
Počet porcí:
30

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
170 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
14 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Papriky s lilky omyjeme, osušíme a dáme je na plechu upéct do předehřáté trouby. Pečeme 30 minut při 180 °C.
  • 2
    Mezitím si očistíme, omyjeme a nastrouháme křen, který odložíme do misky a zakryjeme.
  • 3
    Upečená zelenina má hnědočernou slupku, kterou sloupneme, lilky
  • 4
    a papriky zbavíme stopek a jadřinců. Pak zeleninu pomeleme na masovém strojku a vložíme ji do pánve na rozpálený olej.
  • 5
    Směs opečeme a před koncem pečení přimícháme sůl podle chuti a křen.
  • 6
    Promíchanou horkou směsí naplníme čisté suché sklenice, uzavřeme je celofánem a po vychladnutí uskladníme na chladném a suchém místě.
  • 8

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.