Albánské jehněčí plátky
55 min.
Ingredience
- 2stroužkyČesnek
- 500gramůJehněčí kýta
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 2lžíceKapary sterilované
- 2lžíceOlej stolní
- 1lžičkaSůl
- 4kusyVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
473 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
36 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
405 mg
Cukr
517 mg
Postup přípravy
- 1Omytou kýtu nakrájíme na plátky, osolíme a osmahneme na oleji asi 3 minuty po každé straně.
- 2Plátky vložíme do zapékací mísy a přelijeme smetanou s rozšlehanými vejci, česnekem utřeným se solí a nasekanými kapary.
- 3Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě, až povrch zrůžoví.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.