Albánský salát
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 250gramůRajčata
- 250gramůPaprika zelená
- 250gramůBrambory
- 4lžíceKopr čerstvý
- 50gramůHrozinky
- 3decilitryJogurt bílý
- 3lžíceOlej olivový
- 2lžičkySůl
- 4lžícePetržel kudrnka
- 0,5lžičkaPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
200 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
8 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
4 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Všechnu potřebnou zeleninu předem omyjeme, papriky zbavíme jádřinců, rajčata spaříme a oloupeme. Uvařené brambory ve slupce též oloupeme. Potom zeleninu nakrájíme na malé kostky a vložíme do mísy. Přidáme ještě drobně pokrájenou cibuli, kopr, zelenou petrželku, omyté hrozinky, mírně osolíme, opepříme a promícháme.
- 2Ve větším hrnečku si rozmícháme bílý jogurt s olivovým olejem, který vylijeme na salát, znovu promícháme a dochutíme solí.
- 3Mísu se salátem dáme na několik hodin do chladničky.
- 4Albánský salát podáváme chlazený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.