Aljašská treska po mlynářsku
40 min.
Ingredience
- 1500gramůTreska aljašská
- 40gramůSůl
- 250gramůCitrony
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150gramůTuk
- 150gramůMáslo čerstvé
- 50gramůPetržel - nať
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
393 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
28 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Vápník
3 g
Postup přípravy
- 1Tresku očistíme, opláchneme a nakrájíme na porce. Maso osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme krátce odležet.
- 2Porce obalíme nebo poprášíme prosátou moukou a v horkém tuku je po obou stranách zvolna opečeme.
- 3Opečené ryby vyjmeme, vložíme do zapékací misky, poklademe plátky másla a oloupaného citronu a dopečeme v troubě.
- 4Při podávání posypeme pokrm omytou, jemně nakrájenou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.