Aljašská treska zapečená se sýrem
40 min.
Ingredience
- 200gramůCitrony
- 200gramůSýr Eidam cihla 40%
- 500gramůMléko polotučné
- 1500gramůTreska aljašská
- 30gramůSůl
- 120gramůTuk
- 100gramůMáslo čerstvé
- 20gramůPetržel - nať
- 200mililitrůVoda pitná
- 400gramůVejce slepičí
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
455 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
31 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
308 mg
Postup přípravy
- 1Ryby zbavíme páteřní kosti a ploutví, očistíme je, opláchneme a nakrájíme na porce. Pokapeme je citronovou šťávou, osolíme a necháme krátce odležet.
- 2Potom je krátce opečeme na tuku, vložíme do máslem vytřené zapékací misky, zastříkneme vodou a pod pokličkou krátce podusíme.
- 3Vejce rozšleháme s mlékem, mírně osolíme, vlijeme na podušené tresky, posypeme strouhaným sýrem a v troubě rychleji zapečeme.
- 4Ihned podáváme.
- 5Při podávání pokrm pokapeme rozpuštěným máslem a posypeme jemně nakrájenou petrželovou natí nebo pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.