Allioli
10 min.
Ingredience
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 60mililitrůOcet vinný
- 125mililitrůOlej olivový extra panenský
- 125mililitrůOlej rostlinný
- 1špetkaSůl
- 4stroužkyČesnek
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2441 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
266 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
420 mg
Cukr
560 mg
Postup přípravy
- 1Žloutky s česnekem vložíme do mixéru, přidáme 1 lžíci octa nebo citronové šťávy a za stálého chodu mixéru přiléváme olej.
- 2Vznikne hustá majonéza, přilijeme zbylý ocet, sůl a promícháme.
- 3Majonézu lze skladovat až 5 dní v lednici.
- 4Podáváme k masům, zelenině a bramborám.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.