Alpské makarony
30 min.
Ingredience
- 500gramůŠpagety, Makarony
- 2kusyCibule
- 3decilitrySmetana 16% (pochoutková)
- 300gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 100gramůSýr Parmezán
- 20mililitrůOlej olivový
- 8gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1149 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
60 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Makarony uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat. Na másle osmažíme dozlatova cibuli nadrobno. Smetanu necháme přejít varem a vmícháme polovinu nastrouhaného sýra. Makarony promícháme s druhou polovinou nastrouhaného sýra, osolíme, opepříme a rozložíme do olejem vymazaného pekáčku. Zalijeme sýrovou omáčkou, posypeme parmezánem a osmaženou cibulkou. Zapékáme 15 minut ve středně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.