Alsaská obloha
45 min.
Ingredience
- 100gramůNudle široké
- 200gramůJátra husí
- 40gramůLanýž
- 120mililitrůMajonéza
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 40mililitrůVíno madeira
- 1litrVoda pitná
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
472 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
36 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
120 mg
Cukr
870 mg
Postup přípravy
- 1Široké nudle uvaříme podle návodu na obalu a necháme vychladnout.
- 2Na pánvi rozpustíme máslo a husí játra na něm usmažíme z obou stran jako řízečky. Osolíme a opepříme až po usmažení.
- 3Lanýže nakrájíme na nudličky a majonézu smícháme s vínem Madeira.
- 4Na talíři upravíme z nudlí kroužek, doprostřed vložíme řízeček z husích jater, na něj položíme několik proužků lanýže. Vše přelijeme vinnou majonézou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.