Alsaské kuře
85 min.
Ingredience
- 1200gramůKuře
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 60gramůMáslo čerstvé
- 80gramůAnglická slanina
- 60gramůJátra kuřecí
- 120gramůJátra husí
- 250gramůNudle široké
- 200mililitrůVíno bílé
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1169 kcal
Bílkoviny
71 g
Tuky
69 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
40 mg
Cukr
480 mg
Postup přípravy
- 1Kuře bez drobů rozčtvrtíme, jednotlivé porce omyjeme, osolíme, opepříme a potřeme rozpuštěným máslem.
- 2V pánvi rozehřejeme lžíci másla, přidáme plátky slaniny a krátce opečeme. Plátky vyndáme a do stejné pánve vložíme husí a kuřecí játra, která usmažíme. Zbytek másla z pánve vlijeme do pekáče.
- 3Nudle uvaříme ve slané vodě podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat.
- 4Porce kuřete vložíme do pekáče s máslem, podlijeme vínem a upečeme dozlatova.
- 5Kuře rozdělíme na talíře, obložíme játry, přidáme vařené nudle, na kreré položíme plátky slaniny a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.