Alžbětin dort

80 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
178 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
10 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cukr třeme se žloutky, citronovou kůrou, skořicí, nastrouhanými hnědými mandlemi, strouhankou, citronovou šťávou, kandovanou pomerančovou kůrou a plátky mandlí. Nakonec vmícháme pevný sníh ušlehaný ze 4 bílků.
  • 2
    Těsto vlijeme do dortové formy a pečeme asi 1 hodinu ve středně vyhřáté troubě.
  • 3
    Vychladlý dort potřeme citronovou polevou a můžeme jej ozdobit pistáciemi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.