Americký rýžový puding s jahodami
55 min.
Ingredience
- 1litrMléko plnotučné
- 250gramůRýže loupaná
- 10gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 100gramůCukr moučkový
- 20gramůŽelatina
- 1špetkaVanilka mletá
- 0,25litrVoda pitná
- 0,25litrSmetana čerstvá ke šlehání
- 0,5kilogramJahody zahradní
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
447 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
9 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
3 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Rýži zalijeme mlékem se špetkou soli a uvaříme kaši. Přidáme máslo, cukr a vanilku. Želatinu namočíme do 1/8 l studené vody, rozředíme ji 1/8 l horké vody a vymačkáme. Vmícháme ji do kaše a necháme vychladnout. Poté přidáme ušlehanou smetanu.
- 2Rýžovou hmotou naplníme vodou vypláchnutou formu a uložíme k ledu. Vychladlý puding vyklopíme a podáváme s jahodami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.