Ananasový meloun ve sladkokyselém nálevu
30 min.
Ingredience
- 1kilogramMeloun žlutý
- 150mililitrůOcet vinný
- 100mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 20gramůKopr
- 0,5lžičkaPomůcka ke konzervování ovoce a zeleniny
- 300gramůCukr krupice
Počet porcí:
20Postup přípravy
- 1Napůl zralý meloun oloupeme, rozkrojíme, vybereme semena, dužinu pokrájíme na kostky o hraně 2 cm a zvážíme ji. K přípravě nálevu na 1 kg čisté dřeně připadne 300 g cukru, 150 ml vinného octa a 100 ml vody. Melounové kostky vložíme do skleněné mísy a nalijeme na ně tolik vinného octa, aby byly potopené. Mísu zakryjeme a necháme 24 hodin v chladu, poté meloun přecedíme.
- 2Do scezené tekutiny přilijeme vodu, přisypeme cukr, přidáme sůl s mletým pepřem a svaříme na sirup, Po rozpuštění cukru vaříme ještě 3 minuty.
- 3Melounové kostky naskládáme do sklenic, do každé přidáme snítku opraného kopru, špetku konzervačního prostředku a zalijeme horkým nálevem. Sklenice okamžitě uzavřeme a necháme vychladnout v suché páře.
- 4Nakládaný meloun podáváme jako přílohu k vařené šunce i k jiným druhům masa, z nálevu můžeme připravit zálivky na saláty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.