Ančovičková omáčka
35 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 25gramůZákladní světlá omáčka
- 320mililitrůHovězí vývar základní
- 30gramůMáslo čerstvé
- 30mililitrůOcet vinný
- 1gramPepř černý mletý
- 1gramSůl
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 30gramůAnčovičky konzervované
- 1lžíceBylinky čerstvé - svazek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
174 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
15 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
498 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Na másle orestujeme najemno nasekanou cibulku. K cibulce přimícháme nasekané ančovičky a promícháme. Hned zalijeme hovězím vývarem a vinným octem. Na mírném plameni povaříme 20 minut.
- 2Nakonec promícháme s nasekanými bylinkami, smetanou a základní světlou omáčkou. Dle chuti osolíme a opepříme. Jakmile se chutě spojí, sundáme z tepla.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.