Andaluská obloha

80 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
467 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
38 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži uvaříme podle návodu na obalu. Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme anglickou slaninu nakrájenou na kostičky a cibuli pokrájenou nadrobno. Orestujeme 2 minuty, zasypeme mletou paprikou, ještě krátce orestujeme a přidáme vařenou rýži. Pánev stáhneme z ohně a vše spolu promícháme.
  • 2
    Dvě červené papriky rozpůlíme podélně, vyndáme jádřince a půlky paprik zlehka ugrilujeme na grilu nebo grilovací pánvi. Dva menší lilky upečeme nasucho v troubě. Upečené rozkrojíme podélně na 2 poloviny. Do majonézy vmícháme rajčatový protlak a trochu osolíme.
  • 3
    Na talíř položíme 1/2 papriky, naplníme ochucenou rýží a vedle položíme 1/2 pečeného lilku. Přelijeme tomatovou majonézou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.