Andaluská obloha
80 min.
Ingredience
- 30gramůCibule
- 100gramůRýže předvařená (parboiled)
- 50gramůAnglická slanina
- 1špetkaSůl
- 2kusyPaprika červená
- 2kusyLilek
- 120mililitrůMajonéza
- 40mililitrůProtlak rajčatový
- 30gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
467 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
38 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Rýži uvaříme podle návodu na obalu. Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme anglickou slaninu nakrájenou na kostičky a cibuli pokrájenou nadrobno. Orestujeme 2 minuty, zasypeme mletou paprikou, ještě krátce orestujeme a přidáme vařenou rýži. Pánev stáhneme z ohně a vše spolu promícháme.
- 2Dvě červené papriky rozpůlíme podélně, vyndáme jádřince a půlky paprik zlehka ugrilujeme na grilu nebo grilovací pánvi. Dva menší lilky upečeme nasucho v troubě. Upečené rozkrojíme podélně na 2 poloviny. Do majonézy vmícháme rajčatový protlak a trochu osolíme.
- 3Na talíř položíme 1/2 papriky, naplníme ochucenou rýží a vedle položíme 1/2 pečeného lilku. Přelijeme tomatovou majonézou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.