Andaluská vepřová panenka
16 min.
Ingredience
- 500gramůVepřová panenka
- 2lžícePaprika mletá sladká
- 1lžičkaOregano sušené
- 1lžičkaTymián sušený
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžíceSůl mořská
- 1stroužekČesnek
- 1kusCitrony
- 0,5lžičkaPaprika mletá pálivá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
177 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
7 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
2 g
Cukr
141 mg
Postup přípravy
- 1Vepřovou panenku očistíme a omyjeme.
- 2Ostatní ingredience smícháme v míse a utřeme na pastu. Pastou potřeme panenku a necháme do druhého dne proležet v chladničce.
- 3Panenku nakrájíme na filety a na rozpálené teflonové pánvi je smažíme po každé straně asi 3 minuty.
- 4Podáváme s dílky citronu a zeleninou připravenou v páře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.