Anglická svíčková
60 min.
Ingredience
- 750gramůHovězí svíčková
- 20gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůOlej stolní
- 200mililitrůHovězí vývar základní
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
228 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
14 g
Vláknina
27 mg
Vápník
1 g
Postup přípravy
- 1Hovězí svíčkovou opláchneme, odblaníme, osolíme, opepříme a potřeme částí oleje. Necháme asi hodinu odležet v chladu.
- 2Potom svíčkovou na zbylém oleji opečeme, vložíme do horké trouby a pečeme asi 20-30 minut. Během pečení maso obracíme a dbáme, aby se tuk s výpekem nepřipálily.
- 3Svíčková musí mít na řezu růžovou barvu.
- 4Upečenou svíčkovou vyjmeme, šťávu procedíme, zastříkneme vývarem a krátce povaříme.
- 5Nakonec podle potřeby přisolíme, šťávu přecedíme, zjemníme máslem a ještě povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.