Anglická sýrová omáčka
15 min.
Ingredience
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaHořčice plnotučná
- 400mililitrůMléko polotučné
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1lžícePažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
215 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
16 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
91 mg
Cukr
98 mg
Postup přípravy
- 1Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, osolíme a povaříme. Vmícháme nastrouhaný sýr, odstavíme z plotny, přimícháme žloutek rozkvedlaný ve lžíci studeného mléka, trochu hořčice a nasekanou pažitku (petrželku, kopr).
- 2Podáváme k rybám, drůbežímu masu nebo k zelenině.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.