Anglická vajíčka
20 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 2krajíceChléb toastový
- 15gramůAnglická slanina
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 10gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
622 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
31 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi rozpustíme máslo, položíme na něj dva tenké plátky anglické slaniny a osmahneme. Poté je vyndáme z pánve i s tukem, kterým pomažeme plech. Položíme na něj opečené plátky slaniny, rozklepneme na ně dvě vejce a dáme zapéct do trouby. Pečeme v předehřáté troubě 5 minut.
- 2Toastový chléb opečeme v topinkovači, vejce z trouby vyndáme a každé vejce s jedním kouskem slaniny položíme na chléb a ořízneme podle tvaru chleba. Osolíme a opepříme.
- 3Podáváme jako snídani nebo jako předkrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.