Anglické muffiny
45 min.
Ingredience
- 450gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaDroždí sušené
- 1lžičkaSůl
- 25gramůMáslo čerstvé
- 25gramůRýže loupaná
- 300mililitrůVoda pitná
- 200mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
734 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
46 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
3 g
Vápník
1 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme mouku se sušeným droždím a solí. Přidáme rozpuštěné máslo, 300 ml vlažné vody a vypracujeme hladké, vláčné těsto. Hněteme ještě 5 minut, zformujeme do koule a vložíme do mísy potřené olejem. Mísu přikryjeme fólií potřenou olejem a necháme na teplém místě asi 1 hodinu.
- 2Tác vyložíme utěrkou, kterou posypeme umletou rýží.
- 3Těsto na pracovní desce krátce prohněteme a rozdělíme na 10 dílů. Díly zakulatíme a urovnáme na utěrku s rýží. Muffiny lehce zmáčkneme a posypeme zbylou umletou rýží. Pod čistou utěrkou necháme 25 minut dokynout.
- 4Ve velké pánvi na oleji smažíme muffiny pod pokličkou zvolna asi 10 minut, obrátíme a smažíme ještě 4 minuty dozlatova. Vyjmeme a necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.