Anglické rizoto s treskou
60 min.
Ingredience
- 200gramůRýže dlouhozrnná
- 3gramyKurkuma
- 400gramůTreska uzená
- 2kusyVejce slepičí
- 60gramůMáslo čerstvé
- 20mililitrůŠťáva citrónová
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř cayenský
- 20gramůPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
542 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
28 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
572 mg
Cukr
325 mg
Postup přípravy
- 1Do hrnce vsypeme rýži, přidáme k ní kurkumu a sůl. Zalijeme vodou a podusíme 12-15 minut téměř doměkka.
- 2Zatím dáme tresku do pánve hřbetní stranou dolů, zalijeme ji vroucí osolenou vodou a podusíme 5-10 minut.
- 3Jedno vejce natvrdo rozkrojíme po délce na čtvrtky a uschováme je na ozdobu. Druhé vejce nahrubo nasekáme.
- 4Z tresky slijeme vývar, stáhneme z ní kůži a vykostíme ji, pak ji
- 5nakrájíme na kousky. Vložíme do velké mísy, přidáme rýži, nasekané vejce, máslo, citronovou šťávu a smetanu, okořeníme solí a cayenským pepřem. Lehce promícháme.
- 6Zapékací misku vymažeme, dáme do ní rizoto a pečeme 10-15 minut v troubě na 180 °C. Občas promícháme. Před podáváním vmícháme petrželku a ozdobíme čtvrtkami vejce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.