Anglické rizoto s treskou

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
542 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
28 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
572 mg
Cukr
325 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce vsypeme rýži, přidáme k ní kurkumu a sůl. Zalijeme vodou a podusíme 12-15 minut téměř doměkka.
  • 2
    Zatím dáme tresku do pánve hřbetní stranou dolů, zalijeme ji vroucí osolenou vodou a podusíme 5-10 minut.
  • 3
    Jedno vejce natvrdo rozkrojíme po délce na čtvrtky a uschováme je na ozdobu. Druhé vejce nahrubo nasekáme.
  • 4
    Z tresky slijeme vývar, stáhneme z ní kůži a vykostíme ji, pak ji
  • 5
    nakrájíme na kousky. Vložíme do velké mísy, přidáme rýži, nasekané vejce, máslo, citronovou šťávu a smetanu, okořeníme solí a cayenským pepřem. Lehce promícháme.
  • 6
    Zapékací misku vymažeme, dáme do ní rizoto a pečeme 10-15 minut v troubě na 180 °C. Občas promícháme. Před podáváním vmícháme petrželku a ozdobíme čtvrtkami vejce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.