Anglický krém k ovoci
35 min.
Ingredience
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 75gramůCukr krupice
- 2gramySůl
- 15lžicLesní plody - mražené
- 2kusyVanilkový lusk
- 500mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
282 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
14 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
338 mg
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Žloutky ušleháme s cukrem do pěny. Vanilkové lusky podélně nařízneme a vyškrábeme dřeň. Dřeň i lusky zalijeme mlékem, svaříme a necháme 15 minut louhovat. Lusky vyjmeme a horké mléko promícháme se solí a žloutkovou pěnou. Na středním plameni pomalu zahříváme, dokud se krém nespojí. Nesmí se vařit. Ovoce rozdělíme do skleněných misek a přelijeme vlažným krémem. Ozdobíme trubičkou nebo oplatkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.