Anglický krém k ovoci

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
282 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
14 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
338 mg
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žloutky ušleháme s cukrem do pěny. Vanilkové lusky podélně nařízneme a vyškrábeme dřeň. Dřeň i lusky zalijeme mlékem, svaříme a necháme 15 minut louhovat. Lusky vyjmeme a horké mléko promícháme se solí a žloutkovou pěnou. Na středním plameni pomalu zahříváme, dokud se krém nespojí. Nesmí se vařit. Ovoce rozdělíme do skleněných misek a přelijeme vlažným krémem. Ozdobíme trubičkou nebo oplatkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.