Anglický rostbíf
70 min.
Ingredience
- 20gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůOlej stolní
- 750gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 200mililitrůHovězí vývar základní
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
300 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
26 g
Vláknina
27 mg
Vápník
1 g
Postup přípravy
- 1Roštěnec opláchneme, tukové krytí nakrájíme na čtverečky, osolíme, opepříme a potřeme částí oleje. Necháme asi hodinu odležet v chladu.
- 2Potom roštěnec opečeme na zbylém oleji po obou stranách, nejdříve horní stranu s tukem. Vložíme do horké trouby a pečeme zhruba půl až třičtvrtě hodiny. Během pečení maso obrátíme a dbáme, aby se tuk s výpekem nepřipálily.
- 3Roštěnec musí být na řezu mírně růžový.
- 4Upečený roštěnec vyjmeme, šťávu procedíme, zastříkneme vývarem a krátce povaříme.
- 5Nakonec šťávu přisolíme, přecedíme, zjemníme máslem a ještě povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.