Anglický zelný salát
20 min.
Ingredience
- 100mililitrůJogurt bílý
- 75gramůMajonéza
- 2lžíceVíno bílé
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500gramůZelí hlávkové bílé
- 375gramůMrkev kořen
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
221 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
16 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Zelí očistíme, zbavíme košťálu a nakrájíme na čtvrtky. Omyjeme je pod tekoucí vodou, po okapání nakrájíme na jemné proužky.
- 2Oloupanou mrkev nahrubo nastrouháme a promícháme se zelím.
- 3Smícháme jogurt, majonézu, víno, citronovou šťávu, sůl a pepř. Zálivku nalijeme na salát a necháme v chladu uležet.
- 4Salát podáváme jako studený předkrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.