Anýzové sušenky

17 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
16

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
213 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
10 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
1 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku promícháme se solí, přilijeme olej, pivo, anýzový likér a vše spojíme. Těsto přeneseme na vál posypaný moukou a hněteme dohladka cca 4 minuty. Těsto rozdělíme na 8 stejných dílů.
  • 2
    V misce smícháme cukr se sezamovými a anýzovými semínky. Ze semínek utvoříme na válu hromádku, na ní vyválíme z těsta placičku o průměru 15 cm, do ní se semínka zespodu vmáčknou.
  • 3
    Kolečka klademe vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem, semínky vzhůru. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C 5-6 minut, dokřupava. Na 40 vteřin dáme pod gril, aby zkaramelizoval cukr na povrchu a sušenky získaly zlatavou barvu.
  • 4
    Přendáme na kovovou mřížku a necháme zcela vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.