Arabský chléb s hovězím masem
35 min.
Ingredience
- 400gramůHovězí maso zadní
- 500gramůCibule
- 1špetkaSůl
- 1lžíceBazalka
- 1lžícePetržel - nať
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 250gramůRajčata Cherry
- 20mililitrůOlej rostlinný
- 80mililitrůOmáčka Teriyaki
- 1baleníChléb Pita
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
187 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
8 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso nakrájíme na plátky a potřeme ho terijaki marinádou. Dáme ho následně odležet do ledničky minimálně na 2 hodiny, ideálně přes noc.
- 2Před grilováním si připravíme salát. Cibuli oloupeme, opláchneme a nakrájíme na plátky. Přidáme k ní nadrobno nasekanou petržel, bazalku a přilijeme citronovou šťávu. Pořádně zamícháme.
- 3Gril potřeme olejem, aby se nám nepřichytávalo maso. Plátek opékáme z každé strany cca 8 minut, dokud není propečené z každé strany ale zároveň šťavnaté uvnitř. Na gril mezitím přidáme opéct chléb.
- 4Chléb nařízneme, kapsu vyplníme masem, cibulovým salátem a rozpůlenými cherry rajčaty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.