Arabský chléb s tymiánem a sezamem
78 min.
Ingredience
- 500gramůMouka pšeničná hladká
- 5lžicMléko plnotučné sušené
- 2lžíceCukr krupice
- 1lžíceDroždí sušené
- 1špetkaSůl
- 1decilitrOlej rostlinný
- 2decilitryVoda pitná
- 0,5decilitrOlej olivový
- 1hrstSezam - semena
- 1lžíceTymián sušený
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
594 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
31 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme mouku, sušené mléko, cukr, droždí, sůl, rostlinný olej a vodu, pak vypracujeme hladké těsto, necháme ho na teplém místě kynout, dokud nemá dvojnásobný objem. Vykynuté těsto rozdělíme na šest stejných dílů, ty necháme ještě dalších 30 minut kynout, pak je rozválíme na placky.
- 2Olivový olej mícháme metlou s tymiánem a sezamem, směsí potřeme chlebové placky.
- 3Troubu předehřejeme na 200 stupňů a placky v ní pečeme 7 až 8 minut, než budou zbarvené dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.