Arašídová omáčka
20 min.
Ingredience
- 200mililitrůVývar zeleninový
- 1špetkaPasta Sambal Oelek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaCukr krupice
- 2lžíceMáslo arašídové
- 3lžíceOmáčka hnědá univerzální (UHO)
- 2lžíceKoriandr čerstvý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200mililitrůMléko polotučné
- 4lžíceOmáčka sójová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
121 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
7 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Arašídovou pastu rozmícháme v mléce, vmícháme do vývaru a prohřejeme. Přidáme sójovou omáčku a pastu sambal oelek a vaříme asi 10min do zhoustnutí. Poté přidáme prolisovaný česnek, nasekaný koriandr a základní hnědou omáčku. Ochutíme solí a pepřem a osladíme.
- 2Omáčka je vhodná k rybám, zejména k tresce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.