Arašídová pasta
25 min.
Ingredience
- 150gramůArašídy
- 40mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 1kusChilli paprička
- 20gramůCukr třtinový
- 20mililitrůOmáčka sójová
- 5gramůZázvor mletý
- 10gramůKoriandr čerstvý
- 250mililitrůMléko kokosové
- 6gramůSůl
- 4gramyPepř bílý
- 1decilitrVoda pitná
- 2gramyChilli koření mleté
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
156 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
14 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupané arašídy umeleme. Na pánvi rozehřejeme arašídový olej a na něm zpěníme cibuli a česnek nasekané najemno. Přidáme nakrájenou chilli papričku a umleté arašídy a asi 3 minuty opečeme. Přidáme chilli koření, strouhaný zázvor, koriandr, sůl, pepř, sójovou omáčku, třtinový cukr a podusíme 2 minuty. Zalijeme kokosovým mlékem, rozmícháme a necháme krátce povařit. Na závěr arašídovou pastu ještě dosolíme a zředíme horkou vodou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.