Arašídové šišky z bramborového těsta
80 min.
Ingredience
- 400gramůBrambory
- 800mililitrůVoda pitná
- 200gramůArašídy
- 500gramůMouka polohrubá
- 2lžíceDroždí sušené
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 60gramůMáslo čerstvé
- 200mililitrůMléko polotučné
- 0,5lžičkaSůl
- Na potření
- 2lžíceSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
774 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
36 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
9 g
Cukr
67 mg
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme ve slupce, měkké slijeme a necháme zchladnout. Vyloupané arašídy na vále rozdrtíme válečkem.
- 2Brambory oloupeme a najemno rozmačkáme. V míse promícháme mouku s droždím, přidáme vychladlé brambory, arašídy, rozšlehané žloutky, sůl, změklé máslo a mléko. Vypracujeme hladké těsto, utvoříme bochánek a pod utěrkou necháme na teple asi hodinu kynout.
- 3Z vykynutého těsta nakrájíme 16 stejných kousků, utvoříme z nich šišky a klademe na plech vyložený pečícím papírem. Necháme ještě asi 15 minut kynout.
- 4Poté šišky potřeme smetanou a pečeme v předehřáté troubě asi 50 minut, až jsou světlehnědé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.