Arašídové šišky z bramborového těsta

80 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
774 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
36 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
9 g
Cukr
67 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory uvaříme ve slupce, měkké slijeme a necháme zchladnout. Vyloupané arašídy na vále rozdrtíme válečkem.
  • 2
    Brambory oloupeme a najemno rozmačkáme. V míse promícháme mouku s droždím, přidáme vychladlé brambory, arašídy, rozšlehané žloutky, sůl, změklé máslo a mléko. Vypracujeme hladké těsto, utvoříme bochánek a pod utěrkou necháme na teple asi hodinu kynout.
  • 3
    Z vykynutého těsta nakrájíme 16 stejných kousků, utvoříme z nich šišky a klademe na plech vyložený pečícím papírem. Necháme ještě asi 15 minut kynout.
  • 4
    Poté šišky potřeme smetanou a pečeme v předehřáté troubě asi 50 minut, až jsou světlehnědé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.